Vi arbejder for, at du kan købe etisk og bæredygtigt ind

I Salling Group arbejder vi for at forbedre hverdagen. For os betyder det blandt andet, at vi vil gøre det let for vores kunder at vælge sunde og bæredygtige varer ved at tilbyde et bredt udvalg til en konkurrencedygtig pris.

Vi tager ansvar for dyrevelfærd

Dyrevelfærd har længe været en prioritet for Salling Group, og vi har lanceret og deltaget i en række initiativer for at give vores kunder bedre muligheder for at vælge dyrevelfærd, ligesom vi har sat ambitiøse mål på området. Helt centralt i indsatsen er vores partnerskab med Dyrenes Beskyttelse. Det er det mest ambitiøse tiltag for bedre dyrevelfærd i dansk detailhandel, og det skal sikre, at vi frem mod 2020 øger salget af varer med højeste dyrevelfærd med 500 mio. kroner. Og vi er godt på vej. Vi øger hele tiden antallet af varer i vores butikker, som er mærket med det højeste niveau af dyrevelfærd.

Gennem partnerskabet med Dyrenes Beskyttelse søger vi at inspirere vores leverandører til at tænke dyrevelfærd ind i deres produktion, så vi sikrer både bedre udvalg og lavere priser. Ved at sikre et bredt sortiment og åbent kommunikere om niveauet af dyrevelfærd, gør vi det let for vores kunder at træffe et oplyst valg, når man handler hos os. 


Grøn belægning forlænger avocadoers levetid

I forsøget på at begrænse madspild tester Salling Group, som de første i Danmark, nu en ny teknologi, der kan beskytte og forlænge holdbarheden på grøntsager og frugter markant. Det sker ved hjælp af en usynlig, spiselig plante-belægning, der tilføres fødevarernes overflade, så de ganske enkelt holder kvaliteten i længere tid.

Teknologien er udviklet af den californiske virksomhed Apeel og kan forlænge holdbarheden op til halvanden gang. Hinden, der påføres produkterne, er fremstillet af plantebaserede ingredienser, der findes i skræller, frø og frugtkød i alle de frugter og grøntsager, vi allerede spiser. Hinden er spiselig, usynlig, ufarlig og tilføres produkterne på samlebåndet.  

Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse

Mærket "Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse" ejes af Dyrenes Beskyttelse og har i mere end 25 år hjulpet danske forbrugere med at finde fødevarer produceret med det højeste niveau af dyrevelfærd i køledisken. Grundideen i mærket er, at dyr skal have adgang til det fri og mulighed for at udleve deres naturlige adfærd.

I dag producerer ca. 430 danske landmænd under mærket. Dertil findes også fødevarer fra flere udenlandske dyrevelfærdsproduktioner, som du kun finder i Salling Groups butikker. Eksempler på disse er Løgismose kyllingen fra Frankrig, får og lam fra Chile samt økologiske oste fra Holland. I vores butikker finder du mere end 150 varer inden for kød, æg, fjerkræ, mælk og ost, som er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Vores indkøbere får løbende træning i mærket og arbejder løbende på at udvide sortimentet af fødevarer produceret med den højeste dyrevelfærd.

Plantebelægning beskytter avocadoer 

I forsøget på at begrænse madspild tester Salling Group, som de første i Danmark, en ny teknologi, der kan beskytte og forlænge holdbarheden på grøntsager og frugter markant. Det sker ved hjælp af en usynlig, spiselig plante-belægning, der tilføres fødevarernes overflade, så de ganske enkelt holder kvaliteten i længere tid.

Teknologien er udviklet af den californiske virksomhed Apeel og kan forlænge holdbarheden op til halvanden gang. Hinden, der påføres produkterne, er fremstillet af plantebaserede ingredienser, der findes i skræller, frø og frugtkød i alle de frugter og grøntsager, vi allerede spiser. Hinden er spiselig, usynlig, ufarlig og tilføres produkterne på samlebåndet.  

Til en start tester Salling Group og Apeel teknologien på avocadoer. Men hensigten er, at konceptet over tid skal bruges på en lang række frugt og grønt, hvis resultaterne og tilbagemeldingerne fra kunderne er gode.

Nationalt mærke for dyrevelfærd

Vi har aktivt deltaget i udviklingen af det danske mærke for dyrevelfærd. Mærket inddeler produkter i tre kategorier med et, to eller tre hjerter, hvor tre hjerter angiver det højeste niveau. Det gør dyrevelfærd tilgængeligt for flere – og sikrer, at forbrugerne driver udviklingen. Mærket blev introduceret på grisekød i 2017, og siden er andelen af kød med det nye mærke vokset støt. Derfor arbejder vi nu for at udbrede mærket til andre produkter.

Ingen buræg i Salling Group

I Salling Group har vi gennem en årrække arbejdet på at udfase buræg, og i 2017 blev de sidste fjernet fra hylderne i vores butikker. Det var en milepæl i en lang proces – vi var tilbage i 2009 de første, der ændrede mærkningen på æg fra høns i bure fra ”friske æg” til ”buræg”.

Vi fortsætter indsatsen, og vores næste mål er, at vi senest ved udgangen af 2019 har sikret, at buræg ikke anvendes som ingrediens i vores egen produktion og vores private label-varer.

Forrest på økologi

Salling Group vil gøre det let for forbrugerne at vælge økologi. Derfor har vi længe arbejdet på at levere et bredt udvalg af økologiske alternativer til konventionelle varer til en god pris.

Netto er gået forrest på en række områder og sælger i dag flere økologiske varer end nogen anden supermarkedskæde i Danmark. I 2017 tog kæden endnu et vigtigt skridt med introduktionen af Nettos eget økologiske mærke, ØGO, der omfatter 150 varer.

I føtex tilbyder vi allerede i dag branchens største udvalg af økologi med flere end 1400 økologiske varer. Målet er at have over 2.000 økologiske produkter i 2020. 

Den udvikling mod valgfrihed vil vi fortsætte, og vi har derfor lanceret en treårsplan med den målsætning, at samtlige føtex-butikker i 2020 har en økologisk variant af alle varer.

Løgismose-kyllingen – fra niche til mainstream

Løgismose-kyllingen er opdrættet på åbne arealer i skovene ved de franske Pyrenæer. Den er certificeret under den franske mærkningsordning for dyrevelfærd, Label Rouge, og anbefalet af Dyrenes Beskyttelse. Løgismose-kyllingen har i dag overhalet konventionelt opdrættede kyllinger i vores danske Netto-butikker, og er nu den bedst sælgende variant af kylling.

Antonius-grisen – bedre plads

Antonius-grisen er blevet avlet siden 1986 hos en række udvalgte landmænd i samarbejde med Danish Crown. Antonius-grise har 30% mere plads end konventionelt opdrættede grise og får frisk strøelse hver dag. Samtidig går søerne frit i stierne, og halekupering er ikke tilladt. Produkterne fra Antonius-grisene har gennem årene spillet en central rolle i at gøre dyrevelfærd tilgængelig for forbrugerne til en god pris.

Salling Grisen – opdrættet på græs

Salling Grisen er en frilandsgris, der sælges i Sallings Stormagasiner – og den eneste gris i detailhandlen i Danmark, der er på græs hele året. Den opdrættes på store engområder og flyttes flere gange om året, så den hele tiden har adgang til frisk græs og planter.