Vi vil have plastikken væk fra naturen. Derfor arbejder vi målrettet på at mindske brugen af unødig plastik og sikre, at den bliver genanvendt eller genbrugt. I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden igangsætter vi initiativer, der bidrager til at løse de udfordringer, plastikken forårsager i naturen i dag.

I 2018 er vi gået forrest i branchen med to initiativer; i Netto har vi indført pant på plastposer, der skal sikre, at poserne i højere grad genbruges eller genanvendes, og i føtex udfaser vi al engangsservice af plast ved udgangen af 2018.

Seneste nyheder om vores indsats 

Vores strategi for plastik

Vi skal have stoppet plastikforureningen, som truer vores miljø. Derfor arbejder vi i Salling Group målrettet på at understøtte en udvikling, hvor al plastik bliver genbrugt eller genanvendt, så plastik ikke ender i naturen.

Konkret betyder det, at vi vil fjerne unødvendig plastik fra vores egne produkter og emballage, sikre at mest mulig plastik genanvendes og introducere nye og mere bæredygtige plastikprodukter. Samtidig vil vi give mere information og flere valgmuligheder til vores kunder omkring plastik og emballage generelt.

Vores mål for ansvarlig brug af plastik

Vi har sat en række ambitiøse mål for brugen af plastik i vores logistik og butikker på tværs af Netto, føtex og Bilka. Det betyder, at:  

  • Al plast brugt til transport af vores varer vil blive genbrugt eller genanvendt inden 2020

  • Al emballage på egne varemærker skal være 100% genanvendelig inden 2023

  • Al engangsplastik udfases senest i løbet af 2021

  • Bevidst brug af mikroplastik i vores egne varer udfases.


Partnerskab med WWF Verdensnaturfonden

Hos Salling Group samarbejder vi med organisationer, der deler vores ambition om at tage et ansvar for den verden, der omgiver os. På plastikområdet etablerede vi i 2018 et fem-årigt strategisk samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Det partnerskab giver os adgang til knowhow og viden, som både gør os dygtigere og holder os til ilden, så vi opnår de bedst mulige resultater.

Sammen med WWF Verdensnaturfonden vil vi kæmpe for, at plastik fra vores varer, butikker og logistik ikke ender i naturen. Vi vil søsætte  initiativer, der bl.a. skal fjerne unødvendig plastik fra vores egne produkter og emballage, sikre at mest mulig plastik genanvendes, og introducere nye og mere bæredygtige plastikprodukter. Endelig betyder vores samarbejde også, at der afsættes midler til at indsamle plastik, der allerede er endt i naturen, så verdens dyreliv kan få et tiltrængt pusterum.

Pant på plastposer øger genbrug

Som den første danske dagligvarekæde indførte Netto i 2018 pant på plastposer. Investeringen i pantordningen skal sikre øget genbrug og bedre genanvendelse.

Læs mere om pant på plastikposer

Slut med engangsservice af plastik

føtex stopper som den første supermarkedskæde i Danmark ved udgangen af 2018 alt salg af engangsservice af plast. I stedet vil føtex tilbyde kunderne mere bæredygtige og nedbrydelige alternativer, f.eks. lavet af bæredygtigt træ eller majsstivelse.

Læs mere om indsatsen på engangsservice