føtex udfaser engangsservice

Som den første supermarkedskæde i Danmark stopper føtex salget af engangsplastik med udgangen af 2018.

Senest den 1. januar vil du derfor kun kunne finde engangsservice lavet af mere bæredygtige og nedbrydelige materialer på hylderne. Dermed spares miljøet for store mængder engangsplast. Hvert år køber kunderne mere end 25 millioner knive, gafler, kopper, glas, sugerør og tallerkner af plast i føtex.

I stedet for engangsservice i plast vil føtex senest den 1. januar erstatte varerne med mere alternativer f.eks. lavet af bæredygtigt træ, majsstivelse, mm.

En stor udfordring for miljøet
Engangsplast er ifølge WWF Verdensnaturfonden særlig risikofyldt for naturen, fordi vi netop ofte bruger plastservice udendørs og kan have svært ved at komme af med det igen på en forsvarlig måde. Ender det i naturen, tager det flere hundrede år at nedbryde et sugerør eller en plastikgaffel, som ofte kun har været brugt i få minutter.

Engangsservice udgør så stor en del af plastikforureningen af havene, at EU opgør det i sin egen kategori. Blandt andet viser EU’s opgørelse, at hele 17 procent af det plastik, der flyder rundt i Middelhavet, stammer fra engangsservice. I England arbejder regeringen nu på at forbyde plastiksugerør, og i Frankrig er engangsservice af plastik allerede forbudt.