Vi vil have plastikken væk fra naturen. Derfor arbejder vi målrettet på at mindske brugen af unødig plastik og sikre, at den bliver genanvendt eller genbrugt. I samarbejde med WWF Verdensnaturfonden igangsætter Salling Group initiativer, som kan bidrage til at løse udfordringerne med plastik i naturen. Blandt andet har vi i føtex udfaset al engangsservice af plast, mens Netto har indført bæreposer og indkøbsnet af genbrugsplast. I 2019 lancerede vi vores Plastik-Principper, der udstikker retningen for brugen af plastik i vores emballage. 

Seneste nyheder om vores indsats 

Vores strategi for plastik

Vi skal have stoppet plastikforureningen, som truer vores miljø. Derfor arbejder vi i Salling Group målrettet på at understøtte en udvikling, hvor al plastik bliver genbrugt eller genanvendt, så plastik ikke ender i naturen.

Konkret betyder det, at vi vil fjerne unødvendig plastik fra vores egne produkter og emballage, sikre at mest mulig plastik genanvendes og introducere nye og mere bæredygtige plastikprodukter. Samtidig vil vi give mere information og flere valgmuligheder til vores kunder omkring plastik og emballage generelt.

Vores mål for ansvarlig brug af plastik

Vi har sat en række ambitiøse mål for brugen af plastik i vores logistik og butikker på tværs af Netto, føtex, Bilka og resten af Salling Group. Det betyder, at:  

  • Plastik i emballagen på vores egne varemærker skal reduceres med 30% inden 2023

  • Al emballage på vores egne varemærker skal være 100% genanvendelig inden 2023

  • Al engangsplastik udfases senest i løbet af 2021

  • Salget af plastikposer skal reduceres med 50%

  • Al plastik brugt til transport af vores varer vil blive genbrugt eller genanvendt inden 2020


Partnerskab med WWF Verdensnaturfonden

Hos Salling Group samarbejder vi med organisationer, der deler vores ambition om at tage et ansvar for den verden, der omgiver os. På plastikområdet etablerede vi i 2018 et fem-årigt strategisk samarbejde med WWF Verdensnaturfonden. Det partnerskab giver os adgang til knowhow og viden, som både gør os dygtigere og holder os til ilden, så vi opnår de bedst mulige resultater.

Sammen med WWF Verdensnaturfonden vil vi kæmpe for, at plastik fra vores varer, butikker og logistik ikke ender i naturen. Vi vil søsætte  initiativer, der bl.a. skal fjerne unødvendig plastik fra vores egne produkter og emballage, sikre at mest mulig plastik genanvendes, og introducere nye og mere bæredygtige plastikprodukter. Endelig betyder vores samarbejde også, at der afsættes midler til at indsamle plastik, der allerede er endt i naturen, så verdens dyreliv kan få et tiltrængt pusterum.