Sundhed

For os er sundhed vigtigt – vi arbejder for en sundere fremtid for børn, unge og voksne igennem en lang række fremmende tiltag.

Først og fremmest vil vi sælge flere sunde produkter og sikre, at vi altid har et sundere alternativ til vores kunder. Vi er Danmarks største dagligvarekoncern, og med det følger også et stort ansvar. Derfor prøver sikre et bredt udvalg af varer, så det er nemt at finde og vælge sundere produkter. Vi vil ikke opdrage på vores kunder, og vi vil ikke bestemme, hvilke varer vores kunder skal købe, men vi vil gerne præge. Med et bredt sortiment inden for bl.a. fuldkorns- og nøglehulsmærket produkter, en anderledes indretning, skjult tobak og andre sundhedsfremmende initiativer kan vi gøre det lettere for vores kunder at træffe et oplyst valg til en sundere hverdag. Sundhed er ikke kun, hvad vi spiser, drikker og indtager i det hele taget. Vi støtter en række initiativer, der skal bakke op om børn og voksnes fysiske og psykiske sundhed.

Tobak

I Salling Group deler vi en fælles ambition om, at Danmark skal nå en røgfri generation i 2030. Altså et samfund, hvor ingen børn og unge begynder at ryge. Derfor har vi i føtex, Netto, Bilka og i Salling stormagasiner som de første kæder herhjemme gemt cigaretterne væk, så de ikke frister de unge.

Dermed har vi fulgt en anbefaling fra Kræftens Bekæmpelse, Lægeforeningen og Hjerteforeningen, der har peget på netop dette som det ene tiltag, detailhandlen af egen drift kan rykke på.

Derudover er Salling Group medlem af partnerskabet Røgfri Fremtid, der skal fremme en røgfri ungdom.

Mærkbare resultater
Tal fra Kræftens Bekæmpelse viser, at knap 15.000 begynder at ryge hvert år, mens andelen af 16-24-årige til stadighed er stigende, og det er 15.000 for mange. Derfor kan vi, som Danmarks største detailkoncern gøre en stor forskel, og ved at skjule cigaretterne tager vi vores del af ansvaret. Vi har et håb om, at alle udbydere af tobak vil skjule tobakken, så vi sammen kan være med til at skabe en røgfri generation 2030.

På års dagen for den skjulte tobak i Salling Group kunne vi fejre at have solgt 50.000.000 cigaretter færre i forhold til året forinden. De nye tallet, der svarer 2,5 millioner pakker cigaretter, slår en tyk streg under den positive effekt af, at kunderne ikke eksponeres for tobak under indkøbsturen. 


Butiksindretning

I løbet af 2019 har vi ombygget ikke færre end 78 Netto-butikker til vores nye 3.0-koncept. Konceptet giver i al sin enkelthed vores kunder en bedre indkøbsoplevelse, hvor sundhed spiller en mere væsentligere rolle end før. Vi har blandt andet flyttet vores frugt- og grøntafdeling frem, så det altid er det første, som kunderne møder, når de kommer ind i butikken.

Vi forsøger at guide kunderne gennem butikken på en mere oplyst måde, så det sunde valg forhåbentlig bliver det foretrukne. På samme tid har også ændret radikalt i vores øvrige indretning, så usunde varer ikke længere frister på de typiske pladser, hvor der bliver gjort flest impulskøb.

Indretningen gør en forskel 

Den nye indretning har allerede givet positive resultater. Salget af frugt og grønt i de renoverede butikker er steget med 10 % i forhold til før, mens vi har solgt 1,5 & mindre sodavand. Vi har på tværs af Netto investeret en milliard i det nye butikskoncept i 2019 og har gjort det samme i 2020, så vi kan åbne endnu flere Netto 3.0.

Salling Group har indgået et partnerskab med direktør for Statens Institut for Folkesundhed, Morten Grønbæk, som skal se nærmere på, hvordan vi kan skabe en endnu sundere kunderejse gennem vores butikker.