Den store klimadatabase 

Den store klimadatabase skal gøre alle, der enten ønsker at spise, sælge eller producere fødevarer klogere på fødevarers klimaaftryk. På nuværende tidspunkt findes der ikke en platform, hvor den data findes, fordi det er opgjort på mange forskellige måder, som ikke giver mening at sammenligne, eller fordi alle faktorer i forhold til klimapåvirkninger ikke er medregnet. 

Men en donation på 1,7 millioner kroner fra Salling Fondene til udviklingsarbejdet, der er gået forud, og efter knap et års arbejde med dataindsamling, verificering og udvikling er den nye database nu klar til at blive taget i brug. Og det bliver et stærkt fundament for alle. Beregningerne omfatter nemlig klimaaftrykket fra alle led i kæden – lige fra landbrug, forarbejdning, emballage og transport til opbevaring i butikken.

Hvad viser "Den Store Klimadatabase"?

Den store klimadatabase præsenterer udregninger af klimaaftrykket på 500 fødevarer. Det betyder, at der nu er dokumentation for, hvor meget CO2 et kilo kartofler, en laks eller en liter mandelmælk udleder.

Hvorfor skal vi bruge en klimadatabase?

Kunderne efterspørger bedre navigation, når de står i butikken og skal vælge mellem ris og pasta eller kylling og oksekød. Men udregningerne er komplekse, og den rigtige data manglede. Med hjælp fra CONCITO og Den Store Klimadatabase får vi databaseret og transparente beregninger til at hjælpe og guide vores kunder med at træffe de valg, der er rigtige for dem.

Hvordan kommer vi til at bruge den hos formaterne? 

Vi skal vejlede vores kunder og tilbyde dem netop det, de efterspørger – nemlig transparent og databaseret viden om fødevarernes klimaaftryk, så det bliver nemmere at navigere, hvis man gerne vil handle klimavenligt i vores butikker. Det kan vi tilbyde nu. Og derfor vil de tre formater fremover få spændende skiltning i butikkerne, klimavenlige opskrifter og gode tips og tricks på hjemmesiderne og de sociale medier.

Dyk ned i CONCITOs "Den store klimadatabase"