Invitation til konference om fødevaremærkning og -sundhed 17. januar 2019

Salling Group gentager sidste års succes og inviterer til Danmarks største mærkningskonference, hvor små og mellemstore leverandører af fødevarer til Salling Group bliver klædt på til at finde rundt i det komplekse mærkningsunivers.

Udover mærkning har vi i år valgt også at fokusere på sundhed og har i den forbindelse fået både Fødevarestyrelsen og Kræftens Bekæmpelse til at byde ind med forskellige sundhedsråd. Med andre ord, vi har samlet nogle af landets førende eksperter inden for mærkning og sundhed til en spændende og lærerig dag.

Mærkningskonferencen finder sted 17. januar 2019 på Salling Groups hovedkontor i Aarslev.

Tilmeld dig her.

Korrekt og lødig markedsføring af fødevarer

Korrekt mærkning og indfrielse af kundernes forventninger til de varer, der
markedsføres i vores butikker, har stor betydning for vores forretning. Derfor er det vigtigt, at både vi og vores leverandører lever op til de gældende krav. Vi har indbudt en række spændende oplægsholdere til at give dig den bedste ballast for korrekt og lødig markedsføring af fødevarer.

Mærkningsregler kan være en jungle. Lolex, som er et af Danmarks største mærkningsbureauer og specialister i mærkningsreglerne, giver et indblik i de mest basale mærkningsregler og faldgruber – både når det gælder allergener, næringsdeklaration og økologiske produkter.

Hør også om forskellen på ernærings- og sundhedsanprisninger og de krav, der skal være opfyldt for at bruge anprisningerne, mens vi selv deler ud af vores erfaringer fra mange tusinder emballagetjek og tager aktuelle cases op. For hvornår er der tale om vildledende markedsføring af fødevarer, og hvad er de typiske mærkningsfejl?

Skal det være din emballage, vi tager op på konferencen og gennemgår mærkningen på, så send gerne en emballage og problemstillingen til vores konferencemail senest 20. december 2018.
Quality-conference@sallinggroup.com.

Sundere fødevarer og færre overvægtige danskere 

Fødevarestyrelsen deler sammen med en lang række virksomheder ambitionerne om et sundere Danmark. Det nye innovationspartnerskab fokuserer på at udvikle sundere fødevarer, og Fødevarestyrelsen fortæller om de nye vækst-, innovations- og netværksmuligheder, der er for din virksomhed ved at være med. Det kan både være indenfor Nøglehulsmærket, men der er også andre PR- og marketingsmuligheder.

Det nye innovationspartnerskab er muligvis et middel til at komme overvægt til livs. I dag er halvdelen af danskerne overvægtige, og hvis udviklingen fortsætter, vil 7 ud af 10 danskere være overvægtige i 2045. Kræftens Bekæmpelse fortæller, hvad fødevareproducenter og detailhandlen kan gøre, og hvordan vi sammen kan være med til at afmontere den bombe under sundhedssystemet.

Dagens program

9.00  Check in og kaffe

9.30  Velkommen til Salling Group v. Per Bank, CEO Salling Group


9.45 Introduktion og dagens program v. Carina Jensen, Kvalitetschef Salling Group

9.50 Generelle mærknings- og økologiregler v. Lotte Timmermann og Lone Blanner Jul, Lolex
Lolex er et af danmarks største mærkningsbureauer og specialister i mærkningsreglerne. Få indblik i de mest basale mærkningsregler, herunder allergener, næringsdeklaration og økologiske produkter.

12.00  Let frokost og networking

12.45  Anprisningsregler og nye krav til oprindelsesmærkning v. Nathalie Ivanoff, Bech-Bruun
Hør om forskellen på ernærings- og sundhedsanprisninger, samt de krav, der skal være opfyldt for at bruge anprisningerne.

13.45  Vildledende markedsføring og typiske fejl v. Lotte Kirk, Mærkningsspecialist Salling Group
Vildledning er ulovlig i al markedsføring af fødevarer. Her får du indblik i krav samt får eksempler på vildledende markedsføring samt andre typiske mærkningsfejl.

14.30  Kaffepause

14.45  Hjælp Danmark med at holde vægten! v. Susanne Tøttenborg, Kræftens Bekæmpelse
Halvdelen af danskerne er overvægtige. Hvis udviklingen fortsætter, vil 7 ud af 10 være overvægtige i 2045. Hør, hvordan fødevareproducenter og detailhandlen kan være med til at afmontere denne bombe under sundhedssystemet.

15.15  Fødevarestyrelsens nye innovationspartnerskab v. Sanne Nielsen, Fødevarestyrelsen
Hør Fødevarestyrelsen fortælle om de nye vækst-, innovations- og netværksmuligheder for din virksomhed ved at indgå i Fødevarestyrelsens nye innovationspartnerskab, der fokuserer på at udvikle sundere fødevarer. Det kan både være indenfor Nøglehulsmærket, men der er også andre PR- og marketingsmuligheder.
Hør om de stærke kræfter bag, ambitionerne om et sundere Danmark, hvem der allerede nu deltager og bidrager - samt hvordan I kommer med.

15.45  Afrunding og tak for i dag