Netto i Bygholm Bakker er nomineret til Bæredygtighedsprisen 2021

I 2020 åbnede en helt særlig Netto-butik ved Bygholm Bakker i Horsens. En butik med 40 % lavere energiforbrug og som udleder hele 65 % mindre CO2. Og nu også en butik nomineret til Licitationens Bæredygtighedspris for 2021.

Opført i genanvendelige materialer

Bygningens facader opføres i let adskillelige trækonstruktioner, mens taget består af dansk produceret limtræ – et helt bevidst materialevalg, der minimerer miljøpåvirkningen under fremstillingen. Og de store vinduespartier, der pryder indgangspartiet, vil trække dagslyset langt ind i butikken.

Det er blot nogle af de elementer og bæredygtige tiltag, som butikken vil rumme. Alt dokumenteres med henblik på DGNB Guld-certificering – en certificering, der kategoriserer byggeriet som ’bæredygtigt’.

- Vi håber og tror på, at byggeriet ved Bygholm Bakker bliver den nye standard i Netto. Vi tør tage nogle valg, som vi tror på vil gavne samfundet og nærmiljøet på lang sigt. Forhåbentlig kan vi ved at gå forrest præge og sætte en ny retning for, hvordan vi bygger og opfører dagligvarebutikker, siger Michael Løve og sætter ord på arkitekturen:

- Det har fra start været et ønske at skabe en butik, der med sit skandinaviske udtryk og sin arkitektur integreres i den omkringliggende natur. Arkitekturen respekterer den natur, som omgiver Bygholm Bakker på en særlig måde, så vi både har fokus på miljø, natur og den gode indkøbsoplevelse.

Det er C.F. Møller Architects, der har slået stregerne til byggeriet i Bygholm Bakker. Arkitektvirksomheden hører til blandt Skandinaviens førende med projekter i hele norden og er funderet i innovation og nordiske værdier.