Salling Group støtter krigens ofre i Ukraine

Salling Group og Folkekirkens Nødhjælp går sammen og starter en indsamling til de krigsramte borgere i Ukraine. Netto Polen står klar med en landsdækkende indsamling, støtte til en lokal hjælpeorganisation og prisfald på de mest basale dagligvarer i butikker tæt på grænsen til Ukraine. Og Salling Group stopper salget af alle varer fra Rusland.

- Situationen i Ukraine og de forfærdelige billeder fra krigen påvirker os alle. Vi er som en stor dagligvarekæde ikke bare i Danmark, men også i Polen, tæt på kundernes hverdag, og det forpligter naturligvis. Derfor gør vi vores for at hjælpe de mennesker, der netop nu befinder sig i den helt forfærdelig situation, siger Henrik Vinther Olesen, der er CSR- og kommunikationsdirektør i Salling Group.

I Danmark støtter Salling Group Folkekirkens Nødhjælps indsamling til krigens ofre. Det betyder, at man som kunde i Bilka, føtex, BR, Netto og Salling Stormagasiner samt i Starbucks og burgerkæden Carl’s Jr. fra starten af næste uge kan yde et bidrag til krigens ofre direkte ved kassen, når man handler både lokalt eller online og på sms. Salling Group donerer selv 500.000 kr. til at kickstarte indsamlingen. Udover det donerer Salling Group 500.000 kr. til varer og andre aktiviteter.

Pengene går til det omfattende hjælpearbejde, som Folkekirkens Nødhjælp yder blandt de mennesker, der flygter fra krigshandlingerne. I Polen støtter Netto Polen direkte hjælpeorganisationen Caritas med basale varer til ukrainske flygtninge, ligesom der er organiseret en indsamling af både tøj og penge blandt kunderne. Samtidig har Netto Polen sat prisen ned på 40 basisvarer i de 15 butikkerne, der ligger nærmest den polsk-ukrainske grænse.

- Det vigtigste lige nu er, at vi kan hjælpe dem, der flygter for deres liv og nu mangler det helt basale. Det gælder, de som er på flugt inde i Ukraine, og de som flygter ud af landet, tilføjer Henrik Vinther Olesen fra Salling Group.

Salling Group gik også forrest og stoppede salget af varer fra Rusland lørdag. Rema1000, Dagrofa og COOP fulgte trop, og det betyder, at ingen supermarkedskæder i Danmark sælger russiske varer.