Strategi

Et stærkt økonomisk fundament er en forudsætning for, at vi kan investere i bedre indkøbsoplevelser og i at forbedre hverdagen. Vores strategi skal sikre, at vores forretning vokser, og at vi forbliver økonomisk stærke ved at investere i aktiviteter, som hjælper, skaber værdi og inspirerer vores kunder i deres hverdag.

Vi vil skabe bæredygtig vækst.

Vi har fire hovedmål i den overordnede strategi frem mod 2022

  • Fastholde vores stærke markedsposition i Danmark

  • Øge væksten i Polen

  • Booste e-handel og skabe digitale oplevelser

  • Gå ind i nye forretningsområder og gribe fødevaretrends

Fastholde vores stærke markedsposition i Danmark

Danmark er vores klart største marked, og vi vil fastholde vores position som danskernes foretrukne sted at handle i hverdagen.

Det danske marked er præget af hård konkurrence fra både danske og udenlandske detailkæder, et tæt netværk af butikker og nye forbrugertendenser, som i stigende grad udfordrer den traditionelle detailhandel.

Vi vil vinde kundernes hjerter ved løbende at investere vores overskud i de indkøbsoplevelser, der skaber værdi for vores kunder. Det sker i alle vores kædebrands Netto, føtex, Bilka og Salling og vores franchise brands Starbucks og Carl's Jr. Vi vil investere i nye butiksindretninger, oplevelser, inspiration, udvidede åbningstider og løbende forbedring af kvalitet, vareudbud og pris.

Øge væksten i Polen 

Polens økonomi er i vækst, og den disponible personlige indkomst blandt indbyggerne stiger. Samtidig køber de polske kunder i stigende grad deres dagligvarer i discountbutikker som Netto. Vi ønsker at spille en betydelig rolle på det polske marked ved at åbne flere butikker, udvikle butiksindretningen, tilbyde lokale produkter og et internationalt sortiment.

Tyskland er et marked med stor konkurrence med stærke nationale detailhandlere. Vi vil fastholde Nettos nuværende position som en veletableret discounter i Nordøst-Tyskland og fokusere på lokale produkter og et internationalt sortiment.

Booste e-handel og skabe digitale oplevelser

Kunderne supplerer i stigende grad indkøbsturen i supermarkedet med online shopping. Som en stærk e-handelsspiller i Danmark ønsker vi at imødekomme vores kunders ønske om at bruge en troværdig forhandler. Hvor som helst og når som helst. 

Vi udvider løbende vores produktsortiment og forbedrer funktionaliteten i vores eksisterende kanaler: Bilka.dk, føtex.dk, Salling.dk og Wupti. Desuden stræber vi efter at skabe enkle og personlige indkøbsoplevelser på tværs af fysiske butikker og køb via tablets i butikkerne, specialdesignede tilbudsaviser, hjemmesider og apps.

Vores ambitioner for e-handel rækker ud over vores egen organisation. Med Wupti Marketplace tilbyder vi producenter, niche-webshops og andre forhandlere en online platform med det velkendte Wupti-brand, hvor de kan præsentere deres produkter og øge salget. Med mere end en million kunder hver måned vil vi gøre Wupti Marketplace til et attraktivt og stærkt dansk alternativ til globale e-handelsspillere.

Gå ind i nye forretningsområder og gribe fødevaretrends 

En travl hverdag, nye fødevaretrends og digital udvikling er med til at påvirke, hvordan folk køber ind, forbereder og spiser deres måltider. Vi undersøger hele tiden, hvordan vi kan hjælpe vores kunder med at planlægge, spare tid og blive inspireret, når de skal lave mad i hverdagen. For os betyder det, at vi bevæger os uden for den traditionelle detailhandel.

Vi har allerede udvidet pladsen i vores butikker til flere convenience-produkter som færdigretter og mad, der er lige til at tage med på farten. Og sammen med vores leverandører vil vi udforske det område endnu mere. Desuden kigger vi på forskellige løsninger som abonnementer og måltidskasser. Vi har for eksempel i 2017 opkøbt Skagenfood og lanceret klik-og-hent for dagligvarer med BilkaToGo.

Convenience er en spændende tendens, vi vil følge. Det samme gælder sunde fødevarer og bæredygtige produkter. Vi er stærke på økologi og dyrevelfærd, og det vil vi bygge videre på. Desuden vil vi bruge endnu flere ressourcer på at få flere "free-from-," veganske, fair trade- og andre bæredygtige produkter. For det ved vi, at vores kunder efterspørger.