– Vi gør hverdagen bedre

Salling Group er 100 % ejet af Salling Fondene. Det betyder, at hvor vi tidligere var forpligtet til at udbetale udbytte til aktionærerne, kan vi nu investere hele vores overskud to steder: Dels tilbage i forretningen bl.a. i form af investering i nye, moderniserede butikker samt bæredytige projekter og initiativer. Dels i vores fonde, som uddeler donationer til gode formål i Danmark. Helt konkret har Salling Fondene siden 2012 doneret mere end en milliard kr. til kultur, sport, velgørenhed, uddannelse og forskning. 

Om Salling Fondene

Salling Fondene består af to fonde, der har deres navne efter Salling Groups grundlægger Herman Christian Salling og hans far, Ferdinand Salling.

Købmand Ferdinand Sallings Mindefond blev stiftet i 1957 og Købmand Herman Sallings Fond i 1964. Begge fonde hører hjemme i Aarhus, hvor familien Salling stammer fra. 

Fra manufakturhandel til detailkoncern

Historien bag fondene tog sin begyndelse i 1906, da Ferdinand Salling grundlagde en manufakturhandel, som senere blev til Salling Stormagasin.

I 1953 arvede Herman Salling sin fars virksomhed i Søndergade i Aarhus, og den blev udgangspunktet for Danmarks største virksomhed inden for detailhandel, Salling Group.

I 1960 åbnede Herman Salling det første føtex supermarked i hjertet af Aarhus, og i 1962 fulgte stormagasinet Salling i Aalborg. Den første Bilka blev bygget i Tilst ved Aarhus i 1970, og i 1981 kom Netto til verden i København.

 

Partnerskab med Mærsk

For at kunne udvikle og udvide sin virksomhed, indledte Herman Salling i 1964 et samarbejde med skibsreder A.P. Møller. Aftalen blev starten på et mere end 50 år langt partnerskab mellem Salling Group og A.P. Møller - Mærsk. Aftalen betød, at A.P. Møller - Mærsk indgik som passiv kapitalpartner, mens Herman Salling stod for ledelsen af selskabet. 

100% ejerskab af Salling Group

I 2014 begyndte Salling Fondene at købe aktierne tilbage fra A.P. Møller - Mærsk. I 2017 blev de resterende aktier overdraget til Salling Fondene, som i dag ejer Salling Group 100%. 
Besøg Salling Fondene

Læs meget mere om Salling Fondene her, og se, hvilke donationer har givet i løbet af årene. 


Følg Salling Fondene på LinkedIn